Türkiye'ye karşı oynanan oyun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce "bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. Sonra da Aralık'ın 12'sinde "Fırat'ın doğusundaki harekâta birkaç gün içinde başlayacağız" diye açıklama yaptı. Birlikler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce "bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. Sonra da Aralık'ın 12'sinde "Fırat'ın doğusundaki harekâta birkaç gün içinde başlayacağız" diye açıklama yaptı. Birlikler sınıra kaydırıldı, kafileler halinde zırhlı araçlar bölgeye taşındı. Hazırlıklar tamamlandı ve emir beklenmeye başlandı. Bu arada Suriye içindeki Türkiye'ye müzahir unsurlar harekete geçirildi. YPG/PKK mevzilerine özellikle Menbiç ve Tel Rıfat'ta ÖSO pozisyon aldı.

İşte tam bu aşamada Başkan Trump'tan "Suriye'de bulunmamızın amacı DEAŞ'ı yenmekti. DEAŞ'ı yendik... Çekiliyoruz" açıklaması geldi.  Aynı zaman diliminde de Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Suriye'den çekilmeye başladık" denildi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında 'bir kaç gün içinde başlayacak' dediği Fırat'ın doğusuna yönelik askerî harekâtın yakın zamanda yapılmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı "Trump'la yaptığımız telefon görüşmesi, gerek diplomasi ve güvenlik birimlerimizin temasları, gerekse Amerikan tarafından yapılan açıklamalar, bizi bir müddet daha beklemeye yöneltti, tabii bu ucu açık bir bekleme süreci değildir."

PYD'ye zaman ve müttefik kazandırmak!

ABD Başkanı Trump'ın niyeti ise daha başkadır. O, açık açık 'Suriye'den çekilmeyi zamana yayacaklarını ve Kürt güçlerini koruyacaklarını' söyledi. Dahası Suriye için de, "Kum ve ölümden söz ediyoruz. Büyük bir zenginlikten söz etmiyoruz" diyerek gerçek niyetini ortaya koymuş oldu Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da "Sadece çekilme değil... Türklerin Kürtleri katletmemelerini sağlamak" gibi küstah bir ABD misyonundan söz etmiştir.

Gelinen aşamada "Suriye'den çekiliyoruz" diyen ABD'nin gerçekte Türkiye'yi oyalayarak PYD'ye zaman kazandırmak istediği açıktır. Nitekim bunda da başarılı olmuştur. ABD'nin "Suriye'den çekiliyoruz" açıklaması "bir kaç gün içinde" harekâta başlayacak olan Türk birliklerinin sınırda tutulmasına neden olmuştur. Türkiye'nin operasyonu yapmasının geciktirilmesi, YPG'ye zaman ve müttefik kazandırmak amaçlıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar