Türkiye uyanık olmalıdır!

               Küresel ve bölgesel devletler hem birbirleriyle hem de bölgeyle ilgili mesajlarını Suriye üzerinden vermektedir. Vekâlet savaşının her türü burada yaşanmaktadır. Kimin...

               Küresel ve bölgesel devletler hem birbirleriyle hem de bölgeyle ilgili mesajlarını Suriye üzerinden vermektedir. Vekâlet savaşının her türü burada yaşanmaktadır. Kimin yüzünün kime dönük olduğunu Suriye'de anlamak mümkün değildir. Burada dost ile düşman, kullanan ile kullanılan, vatansever ile vatan haini iç içe girmiş durumdadır. En çok da Suriyeli olmayanlar Suriye'nin geleceğiyle ilgili olarak söz söyleme hakkını kendinde görmektedir. Kısacası Suriye bugün kaosun kıblesi haline gelmiş bulunmaktadır.

                Türkiye ve İran'a ABD'nin verdiği mesaj!

                ABD, örgütlediği, koruduğu ve meşruluk atfettiği PYD üzerinden özellikle Türkiye ve İran'a güçlü bir mesaj vermiştir: PYD doğrudan ABD'ye bağlıdır, müttefiki ve himayesi altındadır. Beş bin TIR silahla donatılmış, altmış bin kişilik ordusu olan mikro bir devlettir.  Her an her iki ülkeyi de istikrarsızlaştıracak her iki ülkeye de düşman bu güçle birlikte ABD, bölge ülkelerinin komşusudur.

                Bu mesajı alan Türkiye, Fırat Kalkanı ve Afrin Harekâtıyla oyunu bozmak üzere harekete geçmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD-YPG yapılanmasına izin vermeyiz. Amerika'nın bunları silahlandırmasına göz yummayız... ABD askerlerine yönelik olarak, sizi de üniformanızla gömmek zorunda kalmayalım" dedi.

                ABD, altmış yıllık müttefiki Türkiye'ye karşı ne kadar kararlı olduğunu Suriye'deki en üst düzey komutanı Korgeneral Funk'ı PYD'lilerin yanına göndererek ortaya koydu. Funk, yanına aldığı gazetecilerle Menbiç'e gitmiş, YPG'lileri ziyaret etmiş ve Türkiye'yi açıkça tehdit ederek "Bizi vurursanız, agresif şekilde karşılık veririz" dedi.

                Bekir Bozdağ buna Menbiç'te  "YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir" cevabını verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar