Türkiye düşmanları iş başındadır!

Trump döneminde ABD'de ne kadar Türkiye aleyhtarı ve demokrasi düşmanı varsa hepsi iş başına getirilmiştir. Türkiye'yi yönetenler her türlü hesabını ona göre yapmak zorundadır.Suriye'de YPG/PKK...

Trump döneminde ABD'de ne kadar Türkiye aleyhtarı ve demokrasi düşmanı varsa hepsi iş başına getirilmiştir. Türkiye'yi yönetenler her türlü hesabını ona göre yapmak zorundadır.

Suriye'de YPG/PKK ayrıntıdır. Türkiye'nin karşısında Suriye'de yalnız ABD'nin siyaseti değil silahları ve askerleri de vardır.

Son dönemde Trump'ın Türkiye konusunda azat kabul etmez ön yargıları olanlardan iş başına getirdikleri şunlardır.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden alınmış yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun getirilmiştir. Pompeo, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "İslami totaliter bir diktatör" olarak nitelemişti.

Dahası Pompeo'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştüğünde "Türkiye'nin Menbic'e saldırısı Amerikan ordusuna yapılmış sayılacaktır" dediği kulislerde konuşulmaktadır.

CIA'nın başına getirilen Gina Haspel de CIA'nın farklı coğrafyalarda kaçırdığı El Kaide zanlılarını tutmak için üçüncü ülkelerde kurduğu yasadışı 'hayalet hapishaneler' ve esirlere işkence programından sorumlu yetkililerden birisidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar