Toplum alarm veriyor!

Münferit ve istisnai olguları genelleştirerek bir yargıya varmak doğru değildir. Ancak süreklilik arz eden, zaman, birey ve mekân farkı gözetmeksizin her yerde her an meydana gelen olguları da toplumsal boyutta ele almamak yanlış...

Münferit ve istisnai olguları genelleştirerek bir yargıya varmak doğru değildir. Ancak süreklilik arz eden, zaman, birey ve mekân farkı gözetmeksizin her yerde her an meydana gelen olguları da toplumsal boyutta ele almamak yanlış olur.

Bu bağlamda toplumda yolsuzluk, aldatma ve intihar genelleşmişse bu durumu münferit bir vaka olarak görmek ya da göstermek de hiç doğru olmaz.

Toplumsal karşılığı olmayan girişimler münferit kalmaya ve unutulmaya mahkûmdur. Ancak süreklilik arz eden ya da kendi kendini tekrarlayan girişimleri aynı kategoride değerlendirmek doğru olmaz.

Bu anlamda doksanlı yıllardaki Banker faciaları ve devamında yaşanan yolsuzluklar toplumsal karşılığı olan olgulardır.  

Banker Kastelli, Banker Bako, Jet Fadıl, nam-ı diğer Parsadan toplumdaki köşe dönmek, köşe kapmak, köşe olmak güdüsünün toplumsal figürleridir. 

Onları ortaya çıkaran da kendilerinin olağanüstü yetenekleri değil toplumun bizzat kendisidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar