Terörün kazandığı yeni boyut!

Terör örgütü, kaleşlerle(Kalaşnikof) dağda barınamayınca el yapımı bombalarla mahallelerdeki hendeklere indiler. Hendeklerden kazıtılınca da canlı bombalarla ve bomba yüklü araçlarla kentlere...

Terör örgütü, kaleşlerle(Kalaşnikof) dağda barınamayınca el yapımı bombalarla mahallelerdeki hendeklere indiler. Hendeklerden kazıtılınca da canlı bombalarla ve bomba yüklü araçlarla kentlere sızdılar.

PKK terör örgütünün "özerk bölge" elde etmek için gerçekleştirdiği "kıra dayalı şehir gerillacılığı" faaliyetleri hezimete uğramıştır. PKK'nın eli kanlı kurmaylarının başlattığı "devrimci halk savaşı" paradigması ise arkasına halkı alamayınca iflas etti. Böylece terör örgütü riski düşük, sayısı az militanlarla canlı bomba ve bombalı araç eylemlerine hız verdi.

PKK, halk nezdinde kaybettiği gücünü ve etkisini patlayıcılarla elde etmeye çalışıyor. Bombalı araç ve canlı bombalarla PKK, eylem kapasitesinin var olduğunu gösterme cabası içindedir.

 Örgüt canlı bomba eylemleriyle dikkatleri Suriye'den Türkiye'nin içine çevirmiş oluyor. Böylece kanlı örgüt, hem Türkiye'yi istikrarsızlaştıracağını hem de Türkiye'nin etkisini Suriye'de sınırlayacağını düşünüyor.

PKK'nın "öz savunma" adı altında kentleri kontrol etme hevesi kursağında kalmıştır. Bu nedenle terör örgütü eylemlerini Türkiye'nin geneline yaygınlaştırmaya çalışıyor. Örgüt eylemlerini İstanbul, Gümüşhane, İzmir'e kaydırarak doğuda kaybettiğini batıda telafi etme stratejisi izliyor.

PKK aynı zamanda Türkiye'de kaybettiğini, Suriye'nin kuzeyinde elde edeceği kazanımlarla dengelemeye çalışmaktadır.

Türkiye'de hendek ve barikatlarla inşa etmeyi tasarladığı "özerk bölge" hayali kazılan çukurlara gömülen PKK, ABD ile iş birliği sayesinde Suriye'nin kuzeyinde elde ettiği kazanımları kalıcı hale getirmek için elinden geleni yapmaktadır.

İktidar çözüm sürecine zorlanacak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar