Suriye'de hatalar zinciri ve Rusya

ABD ve Rusya, Suriye'de operasyon üstüne operasyon yaparken Türkiye uzun süre olanı biteni yalnızca seyretti. CIA/MOSSAD'dan devşirdiği akıl ve güçle PYD güney sınırımızda kanton üstüne kanton ilan ederken...

ABD ve Rusya, Suriye'de operasyon üstüne operasyon yaparken Türkiye uzun süre olanı biteni yalnızca seyretti. CIA/MOSSAD'dan devşirdiği akıl ve güçle PYD güney sınırımızda kanton üstüne kanton ilan ederken AK Parti iktidarı Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açarak Suriye'de YPG'nin etnik temizlik yapmasına katkı sağlamış oldu.

Kobani'de "düştü düşecek" beklentisi yaratılması ve ardından Obama'nın baskısıyla Peşmerge'lerin Türkiye üzerinden Kobani'ye yardım için geçmesine izin verilmesi PYD'yi iyice şımarttı.

Türkiye'yi meşgul etmek!

"Çözüm Süreci" adı altında bölücülüğe göz yumma, PKK'yı şirin gösterme ve bölücü unsurlarla Dolmabahçe'de, Oslo'da İmralı'da görüşme yapma Türkiye'nin dikkatini dağıtmıştır.

Çözüm süreci için "baldıran zehri" içmeler, başını gövdesini sürecin altına koymalar alabildiğine devam etti.

Sonuçta PYD/PKK, Suriye'deki gelişmelere dayalı olarak çözüm süreciyle Türkiye'yi meşgul etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar