Suriye'de gerçek düşmanı görmek!

ABD ve Rusya'nın PYD konusunda benzer bir anlayışa sahip olduğu bilinmektedir. PYD'nin Rusya'da resmen açılmış büroları var. Rusya mevcut şartlarda Esad rejimini Suriye'nin her yanına egemen kılmaya çalışıyor...

ABD ve Rusya'nın PYD konusunda benzer bir anlayışa sahip olduğu bilinmektedir. PYD'nin Rusya'da resmen açılmış büroları var. Rusya mevcut şartlarda Esad rejimini Suriye'nin her yanına egemen kılmaya çalışıyor ama PYD'ye Türkiye'nin asla kabul etmeyeceği bir özerklik verilmesinden de rahatsızlık duymuyor.

Asıl tehdit ABD'den gelmektedir!

ABD'nin Türkiye'ye karşı PYD'yi silaha boğduğu da güncel bir konudur. Birçok ülkeyle birlikte Rusya'nın, Suriye'nin büyük bölümünü elinde tutan, PKK/PYD'ye olağanüstü silah yığınağı yapan ABD'ye ses çıkarmaması dikkat çekicidir. Dahası Rusya, ABD/PYD/PKK iş birliğine ve PYD'ye Türkiye sınırında bir terör koridoru oluşturmasına itiraz etmiyor.

Suriye için en stratejik açıklama İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den geldi. Ruhani şunları söylemişti: "ABD'yi Fırat'ın doğusundan çıkmaya zorlayalım, çünkü krizin devam etmesindeki en büyük etken ABD'dir".

ABD'nin Irak'ın kuzeyinde yaptıklarından sonra Suriye'nin kuzeyinde ne yaptığı açık değil mi?

PYD/PKK'yı kim besliyor, silahlandırıyor, teçhiz ediyor, koruyor, kolluyor, eğitiyor, donatıyor ve savunuyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar