Suriye'de Esad'sız çözüm mümkün mü?              

ABD'nin şımarttığı PYD, Suriye'nin kuzeyinde yutamayacağı kadar büyük bir parça ısırmıştır. PKK/YPG, Suriye topraklarının üçte birini ABD desteğiyle ele geçirerek bölgede fiilî...

ABD'nin şımarttığı PYD, Suriye'nin kuzeyinde yutamayacağı kadar büyük bir parça ısırmıştır. PKK/YPG, Suriye topraklarının üçte birini ABD desteğiyle ele geçirerek bölgede fiilî bir durum oluşturmuştur.

Stalinist örgüt PKK/PYD, emperyalist ABD'nin tetikçiliğine soyunmuştur. Bununla da kalmamış komşusu Türkiye'yi düşman, emperyalizmi komşu edinmiştir. Bu eşyanın tabiatına aykırı bir gelişmeydi.

PYD bölgede Türkiye'nin dışında Esad dahil her emperyalist ülkenin tetikçisi olmayı kabul etmiştir. Türkiye'nin gücünü ve iradesini, TSK harekete geçene kadar küçümsemiştir.

Halbuki son bir yıl içinde Türkiye, bölgede çok ciddi başarıların altına imza atmıştır. İşte bunlardan bazıları;

-Barzani'nin bağımsızlık referandumu etkisiz kılınmış,

-İdlib'i Esad rejiminin ve Rusya'nın kan gölüne dönüştürmesi önlenmiş,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar