Suriye ile açılım şart!

Saddam diktatördü. Kaddafi de öyleydi. Her ikisinin ortadan kaldırılması ne Irak'a ne Libya'ya ne de İslam'a yararlı oldu. Tam aksine her iki diktatörün ABD tarafından vahşice ortadan kaldırılması BOP stratejisi gereği...

Saddam diktatördü. Kaddafi de öyleydi. Her ikisinin ortadan kaldırılması ne Irak'a ne Libya'ya ne de İslam'a yararlı oldu. Tam aksine her iki diktatörün ABD tarafından vahşice ortadan kaldırılması BOP stratejisi gereği bölgedeki İslam ülkelerinin kontrol altına alınmasına neden olduğu gibi İsrail'i de güçlendirdi ve pervasızlaştırdı.

Aynı şey Beşar Esat için de söylenebilir. "Esat katildir, zalimdir, canidir" sözlerini edebilirsiniz. Ancak Saddam sonrası Irak, Kaddafi sonrası Libya'da neler olduysa Esat sonrası Suriye'de de aynı şeylerin olacağını görmek gerekir.

Türkiye, Suriye halkıyla ve coğrafyasıyla dost olmak, iş birliği içinde bulunmak zorundadır. Esat'ın iyi/kötü ya da zalim olması Türkiye'nin değil Suriye halkının sorunudur.

İslam ülkelerinin hali!

Suudi Arabistan Müftüsü verdiği fetvada İsrail'le savaşmanın caiz olmadığını belirtirken Hizbullah'a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini de ifade etmişti. Bu fetvayı tebrik eden İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, Suudi müftüyü ülkesine davet etmişti.

Bu açıklamadan birkaç gün sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde en önemli generallerin başında gelen Abdullah el Haşmi, "İsrail'le biz kardeşiz, ABD ise ağabeyimiz" açıklaması yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar