Siyasi çıkar için ümmet bölmek!

Erdoğan, yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'a "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok... Dava terk edilmez" demiş.

Bu söylemlerdan çıkarılan sonuç; biz parti değil ümmetiz, o nedenle başka parti kurmak ümmeti parçalamak anlamına gelir. Ayrıca bu ifadeler bizi AK Parti'yi terk etmek de davayı terk etmek gibi bir sonuca götürür.

Bir partiden ayrılıp bir başka parti kurmak 'ümmeti böler' demenin doğal sonucu kendi partisi dışındakileri ümmetin dışında görmek demektir. Gerçekte bu söylemin bizzat 2001 yılında kurulan bir parti 'ümmet benim, dava benden ibaret' diyorsa AK Parti'den önce ümmetin nerede ve davanın da kimlerle olduğu da ortaya konulmalıdır. Aynı mantığın gereği olarak ümmeti ve davayı o zamanlar kimlerin terk ettiğinin de açıklanması gerekir.

Diğer yandan partideki ayrışmayı siyasetten çok dinî gerekçelere bağlanması da AK Parti'nin kuruluş ilkelerine tersdir. Nitekim o zamanlar "AK Parti, dinî bir teşekkül, İslâmcı bir parti değildir; böyle bir iddiamız yoktur." Diyenler de kendileriydi.

Ümmetin durumu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar