Siyasette kavram yıkıcılığı

Taktik, sansasyon ve yönlendirme amaçlı spekülasyonları siyaset olarak pazarlamak düşük profilli insanların yapacağı bir iştir. Siyaset bir zihniyetin, anlayışın, ahlakın ve değerin üzerine oturması...

Taktik, sansasyon ve yönlendirme amaçlı spekülasyonları siyaset olarak pazarlamak düşük profilli insanların yapacağı bir iştir. Siyaset bir zihniyetin, anlayışın, ahlakın ve değerin üzerine oturması halinde anlamlı kılınmış olur. Toplum yararına yapılan siyaset ancak kültür ve değer yaratan ya da halka ve değere katkı sunan bir siyaset olabilir.

Bu nedenle kurumsal siyaset uzmanları topluma bir uygulama ya da yöntem önermeden önce kavram önerir. Topluma siyasetini sunmadan önce kavramını sunmak stratejik bir vizyon sahibi olmak sorunudur.

Siyasetin kavramlaştırılması daha doğrusu dava haline getirilmesi, toplumda o siyasete karşı var olan mukavemeti kırmanın tek yoludur. Bu durum ortamın siyasete uygun hale gelmesini sağlar.

Günümüz siyasetinde olduğu gibi rakiplerini "hain, illet, zillet" ya da "şer" ilan etmek özünde siyasete ihanet etmektir. Bu söylemler ötekileştirmenin şaheseridir. Hele hele het hüt ederek "yakmalı yıkmalı, asmalı kesmeli, imha etmeli, yok etmeli" gibi gaz almanın dışında hiç bir anlamı olmayan sözleri etmek siyasetin değil acziyetin ifadesidir. Kendi siyasetini ya da izlediği politikayı vatan sever diğer siyasi organizasyonların tamamını "bölücü ve yıkıcı" ilan etmenin de kendisi bölücüdür.

Biz cumhur ittifakıyız onlar ise "zillet ittifakı" demenin kendisi zilletliktir.

Haklılığını başkalarının haksızlığı üzerine kurmak yanlış ötesi yanlıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar