Siyasette fabrika ayarlarına dönmek

Refik Halit Karay'ın çok sevdiği ve gazetelerdeki köşe yazılarında, sık sık kullandığı bir fıkra vardı. Bu fıkra son zamanlarda Türkiye siyasetinde meydana gelen gelişmelerle birebir...

Refik Halit Karay'ın çok sevdiği ve gazetelerdeki köşe yazılarında, sık sık kullandığı bir fıkra vardı. Bu fıkra son zamanlarda Türkiye siyasetinde meydana gelen gelişmelerle birebir örtüşmektedir. Onun için hatırlanmasında yarar var.

Fıkra şöyledir: Geçen yüzyılın ortalarında, başkentin en Avrupai lokantası, Rus asıllı Baba Karpiç'in lokantasıymış.

Siyasete atılmak için Ankara'ya gelmiş emekli bir diplomata, yemeğin sonunda Baba Karpiç "Punç" adlı bir içecek ikram etmiş.

Punç; çay, şeker, tarçın, limon, ya "rom", ya "konyak" gibi damıtılmış bir alkolle yapılıyor ve içkinin buharlaşan alkolü, çay bardağının üstünde alev alev yakıldıktan sonra içiliyormuş.

Emekli diplomat, Baba Karpiç'in kendisine ikram ettiği "Punç"a bayılmış, nasıl yapıldığının formülünü de alarak evde karısına götürmüş.

Avrupai bürokrat, evde akşam yemeğinden sonra eşinden "Punç" yapmasını istemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar