Siyaset ping pong topu değildir!

Siyaset yapıyoruz diye değerlerle ping pong topu gibi oynayanlar gerçekte siyaset değil kavram yıkıcılığı yapmaktadır.Yapılacak mahalli idare seçimleri siyaset tarihinde eşi benzeri görülmeyen ittifaklara, gaflara...

Siyaset yapıyoruz diye değerlerle ping pong topu gibi oynayanlar gerçekte siyaset değil kavram yıkıcılığı yapmaktadır.

Yapılacak mahalli idare seçimleri siyaset tarihinde eşi benzeri görülmeyen ittifaklara, gaflara ve gelişmelere sahne olmaktadır.

Türkiye siyaseti, ilkelerini çiğneyen, kavramlarını dejenere eden, ideolojilerini donduran, ideallerini rehin veren, davasını tatile çıkaran pragmatizmi esas alan siyasi bir anlayışın egemen olduğu bir dönemi yaşıyor.

Sayın Bahçeli, Cumhur sisteminin yaşaması için Cumhur İttifakı'na ihtiyaç var. Dahası AKP ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı bir "beka" sorunudur, der.

Aradan kısa bir süre geçer devletin bekası gereği kayıtsız şartsız içinde dalınan Cumhur İttifakı'nda birden bekayı tatile çıkarır ve "yerel seçimde ittifak yok" der. Alkış alkış üstüne alır. Bu tavır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "herkes kendi yoluna" restiyle karşılaşır.

Kısa bir süre sonra tekrar yerel seçimlerde de ittifak yapılacağını her iki tarafta açıklar. Tekrar alkış üstüne alkış alınır. Böylece ülkenin beka sorunu halledilmiş olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar