Seçimi değil zihniyetinizi yenileyin!

Siyaset bir iddia, tez, ideal sahibi insanların uhdesinde halk yararına işleyen bir araç haline gelir. Kamu yararına anlatacağı hikâyesi olmayanların yapacağı bir iş değildir, siyaset. Siyaset ayıran eylemi, buyuran...

Siyaset bir iddia, tez, ideal sahibi insanların uhdesinde halk yararına işleyen bir araç haline gelir. Kamu yararına anlatacağı hikâyesi olmayanların yapacağı bir iş değildir, siyaset. 

Siyaset ayıran eylemi, buyuran söylemi, tepeden bakan tutumu olanların yapacağı bir iş de değildir. Kötümserlik, bozgunculuk ya da felaket tellallığı yapmak da siyaset değildir.

Kamplaştırmaya değil kucaklaştırmaya, ayrıştırmaya değil birleştirmeye, ötekileştirmeye değil içselleştirmeye katkı sağlayan siyasetler katma değer yaratır. İyimserlik, umut ve güven telkin ettiği ölçüde topluma katkı sağlar.

Seçim meydanlarında övünmek, dövünmek ve aşağılamak siyaset değildir. Asarım, keserim, içeri tıkarım, haddini bildiririm ise siyasetin üslubu değildir.

Muhalif ittifakını dörtlü çete, zillet ittifakı, illet gibi olumsuz kavramlarla tarif etmek siyaset değil sosyolojik anlamda cinayettir. Birliğin, bütünlüğün, bir araya gelmenin ve beraberliğin ortadan kaldırılması demektir. Ötekileştirme, kamplaştırma, cepheleştirme ise doğrudan doğruya halkın bir kısmını diğerine karşı kuşkulu yapar.

Yapılmaması gerekeni yapmak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar