S 400'ler bahanedir!

2 Ağustos 2017'de resmen yürürlüğe giren CAATSA yasası, ABD'nin ulusal güvenliğine "tehdit" olarak değerlendirdiği İran, Rusya ve Kuzey Kore'ye karşı ABD hasımlarıyla yaptırımlarla mücadele etmek için...

2 Ağustos 2017'de resmen yürürlüğe giren CAATSA yasası, ABD'nin ulusal güvenliğine "tehdit" olarak değerlendirdiği İran, Rusya ve Kuzey Kore'ye karşı ABD hasımlarıyla yaptırımlarla mücadele etmek için çıkarılmıştı. Bu yasa, Amerika tarafından Türkiye gibi müttefiklerini "hasım" olarak kabul edip onlarla yaptırımlar yoluyla mücadele etmek için çıkarılmamıştı. ABD, CAATSA yaptırımlarını Türkiye'ye karşı uygulamaya soktuğuna göre, Türkiye'yi müttefik olarak değil hasım olarak gördüğü anlaşılıyor!

1952'den bu yana resmiyette NATO'da Türkiye'yle müttefik olarak görünen Amerika, fiiliyatta düşman gibi hareket ettiğini bu tavrıyla iyice açık etmiştir.

Müttefike düşman muamelesi yeni model bir dış politika enstrümanı olarak ABD tarafından Türkiye'ye karşı devreye sokulmuştur.

Türkiye, 70 yıllık müttefiki olan ABD'nin nasıl sanal ve sahte bir müttefik olduğunu bu yaptırım kararlarıyla anlamış olacaktır. Bu da az bir kazanç değildir. Türk Atasözü "bir musibet bin nasihattan evladır" der.

Türkiye yönünden ABD gerçekte nedir?

ABD'nin Türkiye yönünden ne olduğunu anlamak için Türkiye'ye karşı 70 yıldır uyguladığı düşmanca tavırlarından bir kaçını hatırlatmakta yarar vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar