S 400 alımına ABD neden karşı?

Ortadoğu'da hiç bir terör faaliyeti, finansal saldırı, ekonomik yaptırım, gizli veya açık sabotaj ve tehdit yoktur ki ABD/İsrail etkisi dışında gerçekleşsin. Aynı şekilde, Ortadoğu'da hiç bir...

Ortadoğu'da hiç bir terör faaliyeti, finansal saldırı, ekonomik yaptırım, gizli veya açık sabotaj ve tehdit yoktur ki ABD/İsrail etkisi dışında gerçekleşsin. Aynı şekilde, Ortadoğu'da hiç bir terör örgütü, fraksiyon, cemaat, etnik, mezhep ihtilafı yoktur ki orada ABD/İsrail parmağı olmasın.

Bir yerde bir terör örgütü varsa orada en az iki tane CIA/Mossad ajanı vardır.

Diğer yandan İslam ülkelerinin birbirlerine karşı mevzilendirilmesi olgusu da ABD/İsrail projesidir. Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı vb hareketler doğrudan doğruya ABD/İsrail ürünüdür.

Savaş kimin işine yarıyor?

Her iki ülkenin de uyguladığı strateji, Bölge ülkeleri arasında 'iç savaş çıkart, milli/yerel güçleri birbirleriyle çatıştırarak güçten düşür parçala yönet, toplumsal yapıları birbirlerine karşı mevzilendir, milli yapıları birbirlerinden ayır, sonra da onlara buyur.

ABD/İsrail ajanları, Ortadoğu'daki ayaklanmalar, iç isyanlar, savaşlar, iç savaşlar, darbeler, etnik ve mezhep çatışmaların ya arkasında ya da önündedir. Bu nedenle Ortadoğu'daki her savaş, her bölünme ve her güçten düşme ABD/İsrail'in işine yaramaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar