Rusya ve Türkiye'nin İdlib Sınavı!

Suriye'de iç savaşın çıkmasından bu yana en kritik aşama yaşanıyor. İdlib'deki gelişmeler bir çok yönden Suriye'nin kaderini belirleyecek niteliktedir. İdlib aslında Astana anlaşmalarıyla...

Suriye'de iç savaşın çıkmasından bu yana en kritik aşama yaşanıyor. İdlib'deki gelişmeler bir çok yönden Suriye'nin kaderini belirleyecek niteliktedir. İdlib aslında Astana anlaşmalarıyla "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilmiştir.

 İdlib, Yayladağı'ndan Reyhanlı sınırına kadar uzanan yaklaşık 100 km'lik Suriye sınırındaki alandır. Türkiye İdlib'te Rusya'nın kabulü ve ABD ile işbirliği sonucu 12 gözlem noktası oluşturmuştur.  Bölgede devriye gezen Türk askerleri var.

İdlib operasyonu en çok Türkiye'yi etkileyecektir

İdlib'te son gelinen aşamanın hassasiyeti dolaysıyla Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Akar'ın Moskova ziyaret ettiler.

Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un aralarında Türkiye'nin de desteklediği Rusların "ılımlı muhalefet" dediği ÖSO gurupları da dahil tüm silahlı oluşumları 'terörist' olarak nitelendirmiştir.

Bilindiği gibi Esat rejimi, yaptığı operasyonlarda yoğun bombardımanla muhaliflerin tahliye olmasını sağlamıştı. Bu anlaşmalarla tahliye edilen onbinlerce militan ve aileleri, Türkiye'nin koruması altındaki İdlib'e gönderilmişti. Ancak İdlib'e de harekât yapılması halinde bu unsurların gidecek yeri bulunmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar