Provokasyonlar ve siyasi gecikme!

Etnik (Türk/Kürt), mezhep (alevi/sünni), bölgesel (doğu/batı), ideolojik (sağcı/solcu), sınıfsal (işçi/işveren) vb. akla gelen her farklılığı Türkiye'de kitlelerin çatışma aracı olarak...

Etnik (Türk/Kürt), mezhep (alevi/sünni), bölgesel (doğu/batı), ideolojik (sağcı/solcu), sınıfsal (işçi/işveren) vb. akla gelen her farklılığı Türkiye'de kitlelerin çatışma aracı olarak kullanmak isteyenler bunu yıllardır başaramamışlardır. Bundan sonra da başaramayacaklardır.

Siyasi partilerin siyaset rant elde etmek için birbirlerine sınırsız ve sorumsuz bir biçimde ettikleri ithamları da halk ciddiye almıyor!

Türkiye'de bugün gerilim, ötekileştirme, ayrıştırma, kutuplaştırma siyasetin akaryakıtını temin ediyor.

Topluma ayrıştırma yerine birleştirme, parçalama yerine bütünleştirme, ihtilaf yerine uyum, çatışma yerine birlikte çalışma duygusu vermesi gereken siyasiler bunun tam tersini yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar