Partinin devleti ile devletin partisi!

                Parti devletiyle Devlet'in partisi arasındaki ittifak AKP/MHP ittifakı olarak sunulmuştur. Bir tarafta on sekiz yıldır iktidarda olan ve her alanda Türkiye Cumhuriyeti'ne paralel biçimde...

                Parti devletiyle Devlet'in partisi arasındaki ittifak AKP/MHP ittifakı olarak sunulmuştur. Bir tarafta on sekiz yıldır iktidarda olan ve her alanda Türkiye Cumhuriyeti'ne paralel biçimde örgütlenerek parti devleti haline gelmiş olan AKP'nin iradesi var, diğer yandan adı Devlet olan bir şahsın evcilleştirdiklerinden ibaret bir parti görünümlü yapı var.

                Bu bakımdan AKP/MHP ittifakı olarak sunulan bu oluşum özü itibarıyla partinin devletiyle, Devlet'in partisinin ittifakıdır.

Kamuoyuna açıklandığı kadarıyla baraj sorunu olmayan (!) iki partinin de 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'dır. Milletvekili seçimlerinde ise baraj sorunu olmamasına rağmen partilerden birisi barajı geçerse ikisi de barajı geçmiş sayılacaktır. Böylece her iki partinin de hem baraj hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde %50+1 korkusu olmadığı (!) ortaya çıkmış bulunmaktadır.

İktidarı Makyavelist yöntemlerle garantilemek!

Demokrasi, şartların eşit kılınmasıdır. Hiçbir alanda şartları eşit olmayan iktidar ve muhalefet partilerinin seçimde karşı karşıya gelmeleri söz konusudur. Eşit olmayanlara eşitmiş muamelesi yapmak ise her şeyden önce demokrasiye ihanettir.

AKP, iktidarını Makyavelist yöntemleri kullanarak garanti altına almaya çalışmaktadır. Bu bağlamda yapılan değişiklikler iktidar partisinin ne yapıp edip seçimi kazanmasını sağlamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar