Önce oyala, uyut sonra unut stratejisi!

ABD'nin, Ortadoğu'da İsrail hesabına, enerji kaynaklarına, İslam'a ve jeopolitiğe egemen olma diye bir sorunu vardır. Bugünlerde Suriye'de, IŞİD terörü için bulunduğunu söyleyen ABD'nin gerçekte yukarıdaki...

ABD'nin, Ortadoğu'da İsrail hesabına, enerji kaynaklarına, İslam'a ve jeopolitiğe egemen olma diye bir sorunu vardır. Bugünlerde Suriye'de, IŞİD terörü için bulunduğunu söyleyen ABD'nin gerçekte yukarıdaki amaçlar için İslam ülkelerini kullanma ya da kullanamaması söz konusudur.

Nasıl ki dün kitle imha silahlarının imhası bahanesiyle Irak'ı üçe bölüp içinden Kuzey Irak Kürdistanı'nı çıkardıysa bugün de Suriye'ye IŞİD'i imha etmek için müdahale etmiş ve oradan da bir Kuzey Suriye Kürdistanı'nı (Rojava) çıkarmaya çalışmaktadır.

Nasıl ki ABD, dün Kuzey Irak Kürdistanı'nı Türkiye'de üslendirdiği Çekiç Güç vasıtasıyla kurmuşsa bugünlerde de Kuzey Suriye Kürdistanı'nı Türkiye'de Müşterek Hareket Merkezi kurarak inşa etmeye çalışmaktadır.

Hatırlatalım; sahte gerekçeler üreterek Irak'a müdahale eden ABD, Irak'ın kuzeyinde bir Kürdistan özerk yönetimi kurmak için Türkiye'de bir "Çekiç Güç" oluşturmuştu.

Türkiye o tarihlerde Irak'ta PKK'ya karşı operasyon yapmak istediğinde ABD, PKK'yı korumaya almıştı. Bugün de Türkiye, Suriye'de PYD/PKK'ya karşı operasyon için sınıra asker yığdığında ABD, YPG'yi koruma altına almaya çalışıyor.

Türkiye'ye ABD o zamanlar PKK ile Mücadele için koordinatörlük kavramı bağlamında işbirliği teklif etmişti. Türkiye tarafı Edip Başer paşayı, ABD tarafı da Joseph Rastlon'u koordinatör olarak atamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar