"Ne hukuk kaldı ne de ahlak"

Orgeneral İlker Başbuğ, internet andıcı soruşturması kapsamında göz altına alınır, 7 saat savcılık, 1.5 saat de hakim sorgusu ardından "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek"...

Orgeneral İlker Başbuğ, internet andıcı soruşturması kapsamında göz altına alınır, 7 saat savcılık, 1.5 saat de hakim sorgusu ardından "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklanır.

Böylece Türkiye'de ilk kez emekli de olsa bir genelkurmay başkanı "silahlı terör örgütü kurmak" gibi akla aykırı bir suçlamayla tutuklanır.

Hanefi Avcı Emekli Eskişehir Emniyet Müdürüdür. "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı bir kitap yazar. Bugün FETÖ diye adlandırılan o zamanların makbul örgütü hakkında net, açık ve somut bilgiler sunar. Bu tutumu Fethullah Gülen cemaatini kızdırır.

Hanefi Avcı'nın hakkında yazdığı kitapla ilgili olarak 8 ayrı soruşturma yürütülür. Sonra Ankara'da göz altına alınır ve İstanbul'a getirilir. Yaklaşık 6 saat Beşiktaş'taki adliye binasında savcıya ifade vermeyi reddeder, avukat istemez ve 2.5 saat de hakim karşısında kalır.

Sonuçta Hanefi Avcı, mücadele ettiği terör örgütlerine ve bu bağlamda Devrimci Karargâh Örgütü'ne "yardım ve yataklık ettiği" iddiasıyla tutuklanır. Bu da yetmez Hanefi Avcı bu defa Oda Tv. İddialarıyla ilgili olarak Zekeriya Öz tarafından sorgulanır. Bu sorgu sonrasında Ergenekon davası kapsamında da tutuklanır.

Önce 17/25 Aralık olayları olur, sonra 15 Temmuz darbe girişimi yaşanır. Genel Kurmay başkanlarından İlker Başbuğ ve Emniyet Müdürleri'nden Hanefi Avcı'nın yargılandığı davalar iktidar tarafından komplo olarak değerlendirilir. Böylece bu iki üst düzey devlet görevlisi bu davadan ceza alan diğer kişilerle birlikte hapishaneden çıkar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar