Muhalefet parçalanırken iktidar toparlanıyor!

Cumhuriyet döneminin Türk siyasi hayatı, en uzun süreli tek parti, tek liderli iktidarını AK Parti'yle yaşadı. On sekiz yıldır AK Parti, Türkiye'de iktidardır. Sanıldığı gibi iktidar gücünü kendisinden...

Cumhuriyet döneminin Türk siyasi hayatı, en uzun süreli tek parti, tek liderli iktidarını AK Parti'yle yaşadı. On sekiz yıldır AK Parti, Türkiye'de iktidardır. Sanıldığı gibi iktidar gücünü kendisinden değil muhalefetin güçsüz ve dağınıklığından almaktadır.

Şöyle ya da böyle AK Parti 2002 yılından bu yana iktidardadır.

Türkiye'de muhalefet kendi mensuplarını dahi bir arada tutamazken, AK Parti kendi dışındakileri, hatta kendisine muhalefet eden partilerin liderlerini dahi partisine dahil etmek başarısını göstermiştir.

      "Harun gibi gelip Karun oldular" eleştirisini yapan da "gittiğim her yerde ülkenin iyi yönetilmediğini, kaynakların israf edildiğini, kavga siyasetinin, kimlik siyasetinin, kutsal değerleri istismar eden siyasetin Türkiye'yi yorduğunu" söyleyerek eleştiren de bugün AK Parti'nin önemli isimleri haline gelmiştir.

AK Parti genel başkanını "Ettiği yemine sadık değil parti genel başkanı gibi davranıyor" diyen de "Türklüğü reddeden, TC'yi silen, milliyetçiliği ayakaltına alan bir inkârcı" olarak niteleyen de bugün AK Parti kadroları arasına katılmış ya da AK Parti'yle ittifak içindedir.

Bu durumun çok iyi analiz edilmesi gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar