MİT nereden nereye geldi?

                Uyanık olmayı ve uyanık kalmayı anlatan Anadolu'da "su uyur düşman uyumaz" sözü vardır. Türkiye'nin hem suyu hem de düşmanı uyumadığına göre ülkeye...

                Uyanık olmayı ve uyanık kalmayı anlatan Anadolu'da "su uyur düşman uyumaz" sözü vardır. Türkiye'nin hem suyu hem de düşmanı uyumadığına göre ülkeye yönelik çok yönlü ve çok boyutlu tehditler karşısında istihbarat teşkilatının iki kez uyanık olması şarttır. Türkiye'nin jeopolitiği her şeyden önce uyuşuk, sarsak, gevşek ve hantal bir yapıya izin vermiyor. Anadolu toprakları devletin teknik, istihbaratın ise dinamik ve proaktif olmasını zorunlu kılıyor.

                Ülke içine yönelik istihbarat!

                Türkiye'de iş başına gelen iktidarlar darbe korkusuyla ya da kendi projeleri gereği olarak bütün istihbarat faaliyetleri ülke içine yöneltmişlerdir.

İktidarlar uzun yıllar istihbarat teşkilatından, dış istihbarattan önce, içeride ne olup bittiğini, kimin ne yaptığını öğrenmek istemiş.

MİT de yapısını bu talebe göre şekillendirmiştir. Dış istihbarat faaliyetleri bu anlamda ikinci plana atılmıştır.

Dahası "çözüm süreci" adlı acizlik ve zafiyet sürecinde Oslo/İmralı/Kandil ile bağlantıların kuryeliği MİT'i ciddi biçimde meşgul etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar