Misilleme sırasında yapılan hatalar!

ABD, Bağdat'ta İranlı Kasım Süleymani'ye suikast düzenliyor. İran misilleme yapacağını açıklıyor ve misilleme olarak ABD'nin Irak'taki iki üssünü bombalıyor.

İran, cumhurbaşkanının ağzından yaptığı misilleme sonucunda seksen ABD askerinin öldürüldüğünü açıklıyor.

ABD Başkanı Trump ise, İran'ın misillemesinin sıfır hasar ve zayiatsız sonuçlandığı gerçeğini dünya kamuoyuna açıklıyor.

- İran'ın misillemesini ABD önceden haber alıyor!

Bu arada Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, İran'ın saldırılardan önce kendilerine sözlü olarak haber verdiğini açıkladı. Saldırıdan haberdar olur olmaz Irak güçlerini uyardığını söyleyen Abdülmehdi, Irak veya koalisyon güçlerinden İran'ın bombardımanı sonucunda ölü ya da yaralanan asker olmadığını açıklıyor.

ABD güçlerinin İran'ın saldırısından 2.5 saat önce haberdar olduğu ve sığınaklara saklandığı yapılan açıklamalardan anlaşılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar