McKinsey firması ile millî olmak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı bağlamında şunları söyledi: "Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey'le...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı bağlamında şunları söyledi: "Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey'le çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek."

Albayrak'ın yaptığı bu açıklamaya göre YEP raporundaki başlıkların hepsi tüm hedef ve sonuçlarıyla McKinsey Firması tarafından kontrol edilecek anlamına gelmektedir.

Bu durum, "IMF'ye gitmeye gönül indirilemediği için 'IMF'nin yol arkadaşı' denilebilecek bir şirketin kapısını çalmak" anlamına gelmektedir."

Bu gelişmeyi çağdaş "Düyun-u Umumiye" kurumu ya da "kayyum" atama olarak niteleyenler de çıkmıştır. Bunun üzerine bakanlıktan şöyle bir açıklama gelmiştir: Yeni Ekonomik Program kamu maliyesine yönelik harcamalarda tasarruf sağlanması ve ilave gelir üretici tedbirlerin alınması öngörmektedir. Bu amaçla Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulmuştur.

Ofisin, çalışma yöntemlerinde dünyadaki en başarılı örnekleri analiz edebilmesi için gerek görüldüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı, McKinsey firmasından danışmanlık hizmeti alınması öngörülmüştür.

Yapılan eleştiriler üzerine ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, McKinsey firmasının "hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisinin olmayacağı" açıklaması geldi. Sorun icra yetkisi değil ki icra edenleri denetleme yetkisidir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar