Kötü yönetim dış müdahale!

Venezuela'da yapılan seçimi Maduro yüzde 68 oy ile kazanır. Sonuçların 10 Ocak'ta olarak açıklanmasıyla birlikte, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido önderliğindeki muhalefet cephesi, Maduro'nun...

Venezuela'da yapılan seçimi Maduro yüzde 68 oy ile kazanır. Sonuçların 10 Ocak'ta olarak açıklanmasıyla birlikte, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido önderliğindeki muhalefet cephesi, Maduro'nun başkanlığını gayrimeşru ilan eder.

ABD'nin geçici ülke başkanı olarak seçimi kazanan Maduro'yı değil muhalefetin adayı Guaido'yu tanıdığını duyurması ortaya bugünkü kaos manzarasını çıkardı. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada "ABD, 20 Mayıs'ta gerçekleşen Venezuela'daki hileli seçimleri kınıyor. Bu sözde seçimler anayasaya saldırı ve Venezuela'nın geleneksel demokrasisine hakarettir" diyor.

Dahası bütün dünya ülkelerini tehdit ederek, "Bütün ülkelerin taraf tutma zamanı geldi. Ya özgürlüğü seçen güçlerin yanında olursunuz, ya da Maduro ve kargaşasını seçersiniz" dedi.

ABD'nin Venezuela ordusunu isyana çağırması, petrol paralarını kendini başkan ilan eden daha doğrusu ABD'nin güdümündeki muhalefet liderine göndereceğini açıklaması ders alınması gereken bir olgudur.

Diğer yandan Arjantin, Avustralya, Kanada, Şili ve Meksika'nın da Venezuela'daki sonuçları tanımayacağı açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar