Konuşmak ve demagoji yetmiyor!

Kararlılık, tutarlılık ve süreklilik bir siyasetin kalitesinin ölçüsüdür. Hedefi belirleyip ilan etmek, her şart altında belirlenmiş hedef doğrultusunda hareket etmek kararlılığın derecesine...

Kararlılık, tutarlılık ve süreklilik bir siyasetin kalitesinin ölçüsüdür.

Hedefi belirleyip ilan etmek, her şart altında belirlenmiş hedef doğrultusunda hareket etmek kararlılığın derecesine gösterir.

Tutarlılık ise söylem ile eylem birliğidir.

Söylediği ile yaptığı birbiriyle çelişmeyen, yaptığı söylediğine uyan siyaset tutarlıdır.

Sözgelimi; söylemi şahin, eylemi güvercin olan siyaset tutarsızdır.

Dünü-bugünü ve yarını birbirini tamamlayan siyaset ise hem bütünsel hem de sürekliliği olan siyasettir.

 

Durum tahlilini doğru yapmak!

 

Başarı için asker arazinin, siyasetçi jeopolitiğin, tüccar müşterinin ahvalinden haberdar olması şarttır.

Kendinin ya da rakibinin güçlü ya da zayıf yönlerini; herhangi bir eylemin sunacağı risk ve fırsatları doğru analiz etmeyen bir siyasetin başka bir hata yapmasına gerek yoktur.

Bir siyaset durumun tahlilini doğru yapamıyorsa başka hiçbir şeyi de doğru yapmıyor demektir!

AKP'nin tepe yönetimi ABD'nin, Barzani'nin, İsrail'in amacı ve yapmak istedikleri konusunda yaptığı durum tahlili tümüyle yanlış çıkmıştır.

 

Türkiye Küçültmek ya da İsrail'i büyütmek!

ABD, Ortadoğu'da İsrail ile yetinmenin maliyetinin çok büyük olduğunun farkında olarak ikinci bir İsrail'e (PKK ve IKBY) her şeyden fazla ihtiyacı olduğunun işaretlerini veriyor.

ABD, tarihi yönden bölgede bütünsel ve iki büyük güç olan İran ve Türkiye'yi İsrail'in geleceği ve Amerikan çıkarları yönünden büyük tehdit olarak görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar