Kırk yıl sonra helalleşmek

Çarşamba, Koru Hastanesi'nde umutsuzca canımıza çare aradığımız bir gündü. Doğrusu her yerde ve her şart altında hastamızdan başkasına yoğunlaşamıyorduk. Bu nedenle eski MHP milletvekillerinden...

Çarşamba, Koru Hastanesi'nde umutsuzca canımıza çare aradığımız bir gündü. Doğrusu her yerde ve her şart altında hastamızdan başkasına yoğunlaşamıyorduk. Bu nedenle eski MHP milletvekillerinden Dr. Hasan Çalış'ın odasına kızım Güntülü Yeniçeri ve baldızım Nermin Tuğ'la girdiğimizde hem çaresiz hem dalgın hem de şaşkındık.

Sayın Çalış, bütün zarafetiyle ön koltukta oturan bozkurt bakışlı arkadaşı işaret ederek "Özcan Bey, muhtemelen tanışıyorsunuzdur. Kendisi Ankara Üniversitesi'nde profesördür. Aynı yolun yolcusu, aynı davanın da mensubu olduğunuza göre birbirinizi tanıma ihtimaliniz yüksektir" dedi.

İrkildim. Koltukta beni gözleriyle tarayan arkadaşa dikkat kesildim. "Tanıyorum dersem doğruyu söylemiş olmam" dedim.

Koltukta oturan arkadaş 'bizim bir yerlerden bir zamanlar tanışıyor olmamız lazım' dedi. Ardından da 'aramızda Saman Pazarı'nda geçen bir olay var' diye ilave etti. Hafızamı zorladım ama 'çıkaramadığımı' söyledim.

Sonra bana dönüp "siz kaç kardeşsiniz" diye sordu. Ben de bu soruya "dört erkek kardeşiz" diye cevap verdim. Devamında "kardeşlerinizin içinde tekvando bilen kim var?" diye tekrar sordu. Doğrusu önce bir hayli garip karşıladığım bu soruya "ben" diye cevap verdim.

Oturduğu koltukta arkaya yaslandı ve güldü. İşte o an Saman Pazarı'nda yaşadığımız olayı hatırladım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar