Kıbrıs ilhak edilmelidir!

Türkiye sanılanın da aksine ciddi bir jeopolitik kuşatma ve enerji çerçevelemesi altında bulunmaktadır. Bu durum çok iyi analiz edilmeli ve gereği de derhal yapılmalıdır.

Türkiye güneyden Irak/Suriye ekseninde IŞİD/PKK/PYD/ABD/İsrail/Fransa etkisi altındaki güçlerle mücadele etmektedir. Türkiye'nin Fırat Kalkanı'yla Münbiç, Afrin, İdlip ve nihayet Kandil'deki mücadelenin özü bu kuşatmayı yok etmeye yöneliktir.

ABD bölgede Türkiye'nin elinin zayıflatılmasının İsrail'in güçlenmesi anlamına geldiğini çok iyi bilmektedir. Bu bağlamda Türkiye'ye yönelik olarak terör örgütleri vasıtasıyla istikrarsızlık ihracı ABD'li Neoconların üzerinde mutabık oldukları bir konudur.

Bu bağlamda ABD, Türkiye'yle yaşanan sorunlar yüzünden Yunanistan ve Türkiye'ye çevre olan ülkelerle işbirliğini derinleştirmeye çalışmaktadır. ABD'nin inisiyatifiyle Yunanistan, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti, İsrail ve Mısır arasında oluşturulan ittifakın amacı budur.

Bu ittifak gerek Doğu Akdeniz ve gerekse Suriye/Irak ekseni boyunca sürekli Türkiye aleyhine oldu bittiler yaratmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar