İşte müttefik işte düşman

Trump'ın Dışişleri Bakanı olarak aday gösterdiği Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtlarken söyledikleri ABD'nin Türkiye'ye nasıl baktığını...

Trump'ın Dışişleri Bakanı olarak aday gösterdiği Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtlarken söyledikleri ABD'nin Türkiye'ye nasıl baktığını göstermesi bakımından önemlidir.

Türkiye: Sözde müttefik

Bir senatör ABD'nin müstakbel Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Ruhani ve Vladimir Putin'in Suriye konulu toplantı sonrası birlikte çektirdikleri fotoğrafı göstererek "Bu fotoğraf 4 Nisan'da çekildi. Bu fotoğrafta yanlış olanın ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz" diye sorar.

Pompeo bu soruya karşı bir soruyla cevap verir. O, "Senatör, bana yardım etmeniz gerekecek. Bu fotoğrafı ya da buna benzeyen bir fotoğrafı daha önce gördüm" der.

Bunun üzerine soruyu soran senatör "Yanlış olan şey, ABD orada değil. Yanlış olan, İran; Rusya ve Türkiye ki sözde bizim NATO müttefikimiz, yaptırım kurallarına aykırı olarak, Rusya'dan S-400 füzeleri alan Türkiye. Bizim müttefikimiz olan Türkiye, DEAŞ'ı yenmek için sırtımızı dayadığımız YPG'ye saldıran Türkiye. Bu üç lider Suriye'nin geleceğini konuşmak için görüşüyor ancak fotoğrafta ABD yok. Bu görüşmenin Suriye'nin geleceğini nasıl etkileyebileceğini biliyor musunuz?" der.

Türkiye için senatörün kullandığı "sözde müttefik", "sırtımızı dayadığımız YPG", "Rusya'dan S-400'ler alan Türkiye" sözleri ABD'nin Türkiye'ye bakışını gösteren en net ifadelerdir. Herhalde YPG'ye sırtını dayayanlar için Türkiye sözde müttefik olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar