İki ayak bir pabuçtan çıkmıştır!

Türkiye'nin, Azerbaycan'a işgalin sona erdirilmesinde İHA/SİHA'ların da ötesinde her türlü yardım için açık çek vermesi çok etkili olmuştur. Azerbaycan topraklarından Ermeni işgalinin sona erdirilmesinin...

Türkiye'nin, Azerbaycan'a işgalin sona erdirilmesinde İHA/SİHA'ların da ötesinde her türlü yardım için açık çek vermesi çok etkili olmuştur. Azerbaycan topraklarından Ermeni işgalinin sona erdirilmesinin Türk Dünyası üzerindeki etkisi sanılanın da çok ötesinde olacaktır.

      Önce Demirperde'nin sonra da Ermeni işgalinin Türkiye/Azerbaycan ilişkilerinde neden olduğu gecikme ve kuşku, Ermeni işgalinin bitmesiyle sona ermiştir. Her ne kadar Dağlık Karabağ'da bugünlerde Rus birlikleri olmuş olsa da bu durum eskisinden çok daha farklıdır.

      Ermenistan'ın işgalci güçlerinin sınırına itilmesiyle birlikte Kafkasya ve Ön Asya jeopolitik, petropolitik ve teopolitik yönünden güç birliği yapar hale gelmiştir. Bundan sonra ilişkilerin daha da iyiye gitmesi iki ülkenin yöneticilerinin atacağı gerçekçi ve akılcı ortak adımlara kalmıştır.

Kazandığı zaferle topraklarındaki Ermeni işgalini sona erdirmekle kalmamış, Azerbaycan'ın elinin kolunun da serbest kalmasına neden olmuştur.

Azerbaycan ordusunun zaferi ülke üzerindeki Rus baskısını ve belirsizlik sisini büyük ölçüde dağıtmıştır.

Türkiye, Azerbaycan ve Türk Dünyası için SSCB gerçekte yeni dağılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar