Hem dövmek hem de bağırmak!

On yedi yıldır ülkeyi AK Parti iktidarı yönetiyor. On yedi yılın sonunda iktidar yetkililerine göre FETÖ sorunu, terör belası, dış güçlerin provokasyonları tehdit olmaya devam ediyor. Bahçeli'nin...

On yedi yıldır ülkeyi AK Parti iktidarı yönetiyor. On yedi yılın sonunda iktidar yetkililerine göre FETÖ sorunu, terör belası, dış güçlerin provokasyonları tehdit olmaya devam ediyor. Bahçeli'nin iktidarın ihtiyacı için çıkış yolu olarak icat ettiği ve iktidarın da ilan ettiği "beka" yani olmak ya da olmamak sorunu çok daha ağır biçimde sürüyor!

On yedi yıldır kesintisiz tek başına iş başında olan iktidara göre üretimsizlik, verimsizlik, bütçe açığı, dolar kurundaki yükseklik, hayat pahalılığı gemi azıya almış durumdadır.

On yedi yıl önce bu sorunları çözmek için halk tarafından AK Parti iktidarı göreve getirilmişti. On yedi yıl sonra bu sorunlar daha da ağırlaşmışsa ve üstüne bir de "beka sorunu" ilave edilmişse iktidarın yapması gerekenin ne olduğu bellidir.

Bellidir belli olmaya da iktidar kendi döneminde meydana gelen her türlü olumsuz sonuçlardan kendi uygulamalarını değil muhalefeti suçlamak gibi bir yaklaşımı siyaset edinmiştir. Kaldı ki AK Parti iktidarına göre bütün bu fiyat artışları tek parti döneminin uygulamaları yanında devede kulak kalır. Dahası ortada "beka" sorunu varken soğan sarmısak hesabı yapmak da olmaz!

Millî güvenlik sorununun ortaya çıkması, millî bütünlüğün tehdit altına girmesi, PKK terörünün gemi azıya alması, dış güçler, FETÖ tehlikesi "beka" sorununu ortaya çıkarmıştır. Bu durumda ekonomik sorunların adı mı olur?

Haçlı Seferleri, Viyana kuşatması, megalo idea, arz-ı mevut, Balkan bozgunu, Sarıkamış felaketi, Mondros ve Sevr'in ortaya çıkardığı "beka sorunu" karşısında işsizlik, üretimsizlik, yatırımsızlık, verimsizliğin adı mı olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar