Gücünüz kadar konuşacaksınız!

Tarih bize dinlerin, etnisitelerin ve ideolojilerin uygulamada emperyalist ve millî çıkarların aracı olarak kullanıldığını göstermektedir.Liberalizm sonuçta İngiltere'yi üzerinde güneş batmaz imparatorluk haline...

Tarih bize dinlerin, etnisitelerin ve ideolojilerin uygulamada emperyalist ve millî çıkarların aracı olarak kullanıldığını göstermektedir.

Liberalizm sonuçta İngiltere'yi üzerinde güneş batmaz imparatorluk haline getirdiği, Komünizmin Rusya'ya SSCB adı altında devasa bir coğrafyayı kontrol etme imkânı sağladığı, küreselleşmenin de ABD'nin bütün dünyada küresel soygun düzenini kurmasına katkı sağladığı açıktır.

Sonuçta liberalizm İngilizceyi küresel dil, Sosyalizm ise Rusçayı kıtasal dil haline getirmiştir.

Emperyalist güçler sömürülerine meşruiyet kazandırmak için geçmişte İncil'i/papazı günümüzde de demokrasi ve insan hakları kavramını kullanmaktadır.

Hiçbir emperyalist ülkenin insanları cennete götürmek ya da demokrasi ve insan haklarını yaygınlaştırmak gibi bir sorunu yoktur. Ne ABD demokrasinin ne de Rusya, haklının ve ezilenin mücadelesini sürdürmektedir.

Gelişmiş ülkeler için din, ideoloji ve demokrasi yalnızca araçtır. Gelişmemiş ve bağımlı ülkeler için de bu değerler birer amaçtır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar