FETÖ'yle mücadelenin ihmal edilen yanı!

Camiden başka her yere imam tayin etmişler. Soru çalmadan, devlete sızmaya her türlü  ihaneti yapmışlar. Gün yok ki gaybubet evinden mahrem imamına bir şeyler ortaya çıkmasın. Kendilerine özgü kavramlar...

Camiden başka her yere imam tayin etmişler. Soru çalmadan, devlete sızmaya her türlü  ihaneti yapmışlar. Gün yok ki gaybubet evinden mahrem imamına bir şeyler ortaya çıkmasın. Kendilerine özgü kavramlar, iletişim biçimleri, yönetme, evlenme türleri icat etmişler. Yetmemiş kışlayı, karakolu, okulu, hastaneyi, dershaneyi, bürokrasiyi ele geçirmişler. Hükümetlerin gözü önünde devlet içinde devlet haline gelmişler. Himmet adı altında devlet gibi vergi toplamış, kendi bürokrasisini oluşturmuş, kendi istihbaratını kurmuş, özel iletişim kanallarıyla örgütlenmiştir. Bir vaaz önderliğinde cemaat olarak işe başlayıp, ABD'nin taşeronu olarak Türkiye'de darbe yapma gücüne ulaşmışlar.

                FETÖ'cü beyinsizler onca operasyona, tutuklamaya ve görevden uzaklaştırmaya rağmen hâlâ devletle mücadeleyi bırakmış değiller.

                Henüz pes etmiş değiller

                Yalnızca TSK'da FETÖ soruşturmaları kapsamında itirafçı olanların sayısı 3.500'ü bulmuş durumdadır. 15 Temmuz'dan bu yana Kara Kuvvetleri'nde 1469, Deniz Kuvvetleri'nde 379 subay itirafçı olmuş. Bunların verdiği bilgiler sayesinde 585 sivil mahrem imama ulaşıldı.

MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yurt dışına kaçan örgüt üyeleri ile Türkiye'de kalan ve deşifre olmayan FETÖ'cülerin güvenli haberleşme sağlamak için yeni bir program geliştirdiğini tespit etmiş.

Böylece kriptolu haberleşme ağı Falcon'a ulaşan MİT, programı çözerek, mesaj içeriklerine ulaşmış. Bu görüşmeler takip edilerek kullanıcılar tespit edilmiş ve listeleri çıkarılmış. Kripto FETÖ'cülerin listeleri Cumhuriyet savcılıklarına gönderilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar