Erivan’daki maçı tasvip etmek!

Cumhurbaşkanlığı sofrasında tarihçilerle buluşan Erdoğan, zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gidip Erivan’da maç seyretmesi gibi olayları tasvip etmediğini açıklamıştır....

Cumhurbaşkanlığı sofrasında tarihçilerle buluşan Erdoğan, zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gidip Erivan’da maç seyretmesi gibi olayları tasvip etmediğini açıklamıştır. Hâlbuki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül’ün Erivan’a maç için gideceğinin açıklandığında bu ziyareti tasvip ettiğini ifade ederek aynen şunları söylemişti: “Bunlar devletler arasında olağan şeylerdir, olmalıdır. Masadan kaçtıkça hiçbir şey elde edemezsiniz. Siz masaya gelin, başkaları masadan kaçsın!”

Atılan adımların olumsuz sonuçları ortaya çıkınca daha önce ziyarete verilen ’tasvip ve destek’bir anda geri çekiliyor. Ancak bu durum ne sonucu değiştiriyor ne de o dönemde söylenenlerin bugün inkâr edilmesine imkân veriyor. En şaşmaz kayıtlar tarihin arşivinde mevcuttur.

Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde Ermenistan ile başlatılan spor, peynir, açık kapı diplomasisi Zürih Protokolleriyle sonuçlanmıştı. Bu protokollerle Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde gelinen yer ortadadır. Türkiye’nin aleyhine meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak Yeniçağ gazetesindeki köşemizde 30.04.2008 tarihinde “\kerning36Ermenistan’ın İşgaline Son Verilmelidir!” başlıklı yazdığımız yazıdan bir bölüm şöyledir:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar