Emperyalizmin Arap dostları

Trump, "Suriye'den çok yakında çıkacağız" açıklamasını yapar yapmaz bir taraftan Fransa diğer taraftan Suudi Arabistan büyük bir heyecana gark oldu. Türkiye'de yandaş kesim "ABD dize geldi" türünden...

Trump, "Suriye'den çok yakında çıkacağız" açıklamasını yapar yapmaz bir taraftan Fransa diğer taraftan Suudi Arabistan büyük bir heyecana gark oldu. Türkiye'de yandaş kesim "ABD dize geldi" türünden açıklamalar yaptı.

ABD bölgeye iyice yerleşiyor!

Daha dün Kudüs konusunda İsrail lehine İslam aleyhine bütün dünyaya meydan okuyan Trump'ın, bugün Suriye'den çıkmak istemesi formel mantığa aykırıdır. Kaldı ki Suriye'de Rusya'yla yıllardır karşı karşıya mevzilenmiş alanı terk etmek ABD için aklın alacağı bir şey değildir.

Münbiç'ten çekilmemek için kırk dereden su getiren ABD'nin birden bire Rusya'yla küresel bilek güreşi yaptığı Suriye'nin bütününden çekilmek talebi mantığın kabul edeceği bir şey de değildir.

Bölgedeki terör örgütüne verilen beş bin TIR silahtan, bölgeye yapılan onlarca havaalanından, Türkiye düşmanı terör koridoru oluşturma girişiminden ABD'nin bir anda vaz geçmiş olması düşünülemez! Dahası İran'ı çerçeveleme hedefinden de ABD'nin geriye adım atmasını düşünmek fazlaca saflık olur. Çünkü İran'ın Doğu Akdeniz'e uzanan nüfuzunu engellemek Amerika'nın temel stratejilerinden biridir.

Diğer yandan ABD'nin "Suriye'den çekiliyoruz" sözüne İsrail ne diyecektir. İsrail'in istemediği bir adımı ABD'nin atması bölgenin tarihi ve teopolitik gerçeklerine aykırıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar