Ekonomik silkinişe ihtiyaç vardır!

Kudüs ve Golan Tepeleri'ndeki fiili İsrail işgalini, resmen İsrail toprağı olarak çevirerek çözen ABD Başkanı Trump bu defa da işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde "İsrail...

Kudüs ve Golan Tepeleri'ndeki fiili İsrail işgalini, resmen İsrail toprağı olarak çevirerek çözen ABD Başkanı Trump bu defa da işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde "İsrail egemenliğini tanımak" olabileceği yolunda haberler geliyor.

Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi'nin hedef coğrafyasında bulunan İslam ülkelerinde son zamanlarda ciddi hareketlenmeler var. Libya ve Sudan'da meydana gelen olayları bu bağlamda düşünmek gerekir.

Sudan'da meydana gelen darbe ile Libya'da General Halife Hafter'in başkent Trablus'u ele geçirmek için harekete geçmesi İsrail/BAE/Mısır/Suud ve ABD'nin destek ve yönlendirmesi olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir.  

Bilindiği gibi İtalya'daki koalisyon hükümetinden "sözde Ermeni soykırımını resmi olarak tanıması ve bunu uluslararası alanda savunmasını" isteyen önerge, 43 çekimsere karşı 382 evet oyuyla kabul edilmişti.

S 400, F 35 ve Patriot!

Geçen hafta Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400'ler konusunda ortak bir yazı kaleme alan dört ABD'li senatör, füze savunma sistemlerinin teslim edilmesi halinde Ankara'nın asla F-35 sahibi olamayacağını vurguladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar