Dananın kuyruğunun kopacağı yer: İDLİB

               ABD ile Suriye'nin kuzeyinde ilişkilerin kopma noktasına Münbic ile gelinmişti. Sonunda Münbic meselesi Türkiye'nin istediği bir sürece...

               ABD ile Suriye'nin kuzeyinde ilişkilerin kopma noktasına Münbic ile gelinmişti. Sonunda Münbic meselesi Türkiye'nin istediği bir sürece sokuldu.

                ABD ile çok boyutlu, çok yönlü sorunlar devam etmekle birlikte Münbic yüzünden iki ülke arasındaki ilişkilere nokta konulmadığı gibi bu konuda işbirliği bile yapılıyor.

Rusya ile Suriye'nin kuzeyinde bu kez İdlib meselesi Türk/Rus ilişkilerinin test edileceği bir konuma sürüklenmiştir.

                Cevaplandırılması gereken soru şudur: İdlip özellikle Rusya ile dananın kuyruğunun kopacağı bir yer mi olacak yoksa ilişkilerin daha da derinleştirmesini mi sağlayacaktır?

***

                Uçak düşürme ve Rus büyükelçisinin öldürülmesine karşın son yıllarda Türk/Rus ilişkileri tarihinin en olumlu seyrini izliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar