Cinnetin sosyalleşmesi!

Son zamanlarda kadına şiddet, taciz, çocuk kaçırma, cinayet, intihar, boşanma olaylarında çok ciddi artışlar meydana gelmektedir. Gün geçmiyor ki gün yüzü görmemiş kriminal bir olgu ile toplum yüz...

Son zamanlarda kadına şiddet, taciz, çocuk kaçırma, cinayet, intihar, boşanma olaylarında çok ciddi artışlar meydana gelmektedir. Gün geçmiyor ki gün yüzü görmemiş kriminal bir olgu ile toplum yüz yüze gelmiş olmasın. Uyuşturucu ile alkol yaygınlığı, internet bağımlılığı, yabancılaşma ve anomi şiddete yönelimde önemli etkendir.

İşlenen suçların niteliği de insanları şoke edecek cinstendir. Orta yerde daha önce hiç akla gelmeyenin başa geldiği bir dünya vardır.

Suçlar ve failleri!

Bir katilin söyledikleri kan donduracak niteliktedir. Adam İstanbul Bahçelievler'de "Zenginleri görünce kin besliyorum" diyor. Bu kişi daha 18 yaşındadır ve bir psikiyatr doktorunu başından vurarak öldürmüştür.

Bir başka vakada altmış altı yaşındaki bir katil 57 yaşındaki eşini uyurken boğazını keserek öldürüyor. Aynı adam daha önce de eşini iple tavana asarak öldürmek istemiş, talihsiz kadını son anda oğlunun kurtardığı ortaya çıkmıştır.

Bir diğer olayda Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde özel otomobiliyle cadde üzerinde yavaş seyir halindeyken otomobil içinde yanında bulunan kadını darp eden bir şahsa, çevredeki vatandaşlar müdahale eder. Adam kendisine müdahale etmek isteyen insanların üzerine aracını sürer, yaşlı çoluk çocuk demeden önüne çıkanlara çarpıp 5 kişiyi ezer. Daha önce de aynı şahsın evinin balkonunda parkta oturan vatandaşların üzerine pompalı tüfekle ateş açarak 2 kişiyi yaraladığı da ortaya çıkar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar