Büyük dava küçük takipçi kaldırmaz

Vizyon, sebat, tutku, duyarlılık, bağlanma, içgörü, zekâ, ahlak standartları, karizma, cesaret, kararlılık ve inanç kalitesi ideal değerlerin sorumluluklarını üstlenmişlerin sonuç almalarını...

Vizyon, sebat, tutku, duyarlılık, bağlanma, içgörü, zekâ, ahlak standartları, karizma, cesaret, kararlılık ve inanç kalitesi ideal değerlerin sorumluluklarını üstlenmişlerin sonuç almalarını sağlayacak temel nitelikler arasındadır.

 Önemli olanın bu niteliklerin olması değil; dinamik ve etkin hale getirilip/getirilmemesidir.

Beyin kıyma makinesi gibi çalışan yönetimler

İdealizmle mücehhez olan unsurların başarılı sonuçlar alabilmesi için iki önemli meziyete daha ihtiyaçları vardır. Bunlar; cesaret, tutarlılık ve dürüstlük gibi niteliklerdir.

Cesaret ve kararlılığa sahip olunmadan büyük işler başarılması söz konusu olamaz. Yüce idealler; cüretkârlıkların en büyüğü ile hayal gücünün en erişilmezinin ürünüdürler. Zira Ağrı Dağı'na tırmanmaya cüret edemeyenler Erciyes'in tepesine ulaşamazlar!

Ancak bir idealin mensuplarının nitelikli bir eğitime, keskin bir zihinsel mekanizmaya ve isabetli fikirlere sahip olması istenilen sonucu almak için yeterli değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar