Birileri milliyetlerini mi değiştirdi?

Andımızın yasaklanması AND'dan çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Çok açıktır ki birilerinin sanıldığı gibi rahatsızlığı AND'dan değil onun içerdiği manadandır. Gerçekte...

Andımızın yasaklanması AND'dan çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Çok açıktır ki birilerinin sanıldığı gibi rahatsızlığı AND'dan değil onun içerdiği manadandır. Gerçekte rahatsızlık "Türk", "T.C.", "Türk Milleti", "Atatürk" kavramındandır.

Gerçekte bu zevatın asıl rahatsızlığı "Atatürk"tendir. Eğer malum zevat zaman içinde Türk'ü aşabilirlerse ardından açıkça Atatürk aşılmaya çalışılacaktır. Türkiye'yi eski Türkiye ve yeni Türkiye olarak ayrıştıranlar da bunu bilinçli olarak yapmaktadırlar. Sonuçta eski Türkiye (!) "Atatürk"ün Türkiye'siydi.

Bakın adam "andımız"ı kast ederek şunları söylemişlerdi: "Bu ülkede bunlar Faşist İtalya'dan, Faşist Almanya'dan, Rusya'dan kopyalama şeyler." AKP'nin ideologları andımız vb. törensel uygulamaların da bu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek "Bunların hepsine sıra gelecek. Andımız, o resim, büst, köşe. Bunlar çağdaşlık değil ilkellik. Resmî ideoloji ve resmî tarih dayatması. Geç bile kalındı" demiştiler.

Sonuçta "Andımız"ın yasaklanması "T.C."nin tabelalardan indirilmesi döneminde zamanın İstanbul İl Başkanı 'AKP'nin kendilerini Türk olmaktan kurtardığını' söylemesi rastlantısal değildi.

Millî Eğitim Bakanlığı da yapmış olan adı FETÖ'yle özdeşleşmiş bir zat şunları söylemişti: "Atatürk'ü kanunla sevdiremezsiniz... Peygamberi bile koruma kanunu yok. 'Gençliğe Hitabe' ve 'Andımız' ayet mi? Kamuoyunun bunları tartışması lazım".

Andımıza yönelik saldırıyı başlatanlar gerçekte FETÖ'cü'lerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar