Ben sana mecburum ittifakı

Bir siyasi parti diğerinin iktidarını "devlet bekası" olarak niteliyorsa orada kendi varlığını anlamsızlaştırıyor demektir. Bu anlamda kayıtsız şartsız destek kayıtsız şartsız teslimiyet...

Bir siyasi parti diğerinin iktidarını "devlet bekası" olarak niteliyorsa orada kendi varlığını anlamsızlaştırıyor demektir. Bu anlamda kayıtsız şartsız destek kayıtsız şartsız teslimiyet anlamına gelir.

Hiçbir görüşme, anlaşma ve mutabakat sağlanmadan hiçbir partilinin görüşü alınmadan bir hareketi temsil eden şahıs "MHP, İstanbul'da bir aday çıkartarak, kendi kendini kandırarak, Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez" diyerek, yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne "başkan adayı göstermeyeceğini" açıklarsa, kendini ve partisini bağlayan sözler ederse lehine aday çıkartmaktan vaz geçtiği parti tarafından bile ciddiye alınmaz!    

Hem gelin hem de güvey yerine kendini koyarak bir siyasi hareketi temsil eden kişi, "Geçen yerel yönetim seçimlerinde bizim sloganımız çok netti. Ne dedik? "Tak, tak, tak", Yani üçünde de MHP'ye oy atacaksın. Bu defa da şunu deriz: Tak, tuk, tuk." 

'Geçmiş dönemlerde hep MHP'ye oy atacaksın bu seçimlerde bir MHP'ye, diğer ikisini AKP'ye atacaksınız' demişseniz kendi elinizle kendi partinizi AKP içinde eritmeye karar vermişsiniz demektir.

 Bir hareketin tepesindeki kişi, hiçbir görüş alış verişi yapmadan kendi kendine "Siyasi Kombin" adı altında melez iki partili bir listeyi tanımlıyor ve bunu partililerine öneriyorsa zaten iddiasını kendisi terk etmiş demektir.

Siz kendi kendinize gelin güvey olurken muhatabınız açıkça "Cumhur İttifakı listelerde yer almasa da gönüllerde yaşayacak" diyor. Muhatabınız "AK Parti her yerde seçime girecek" diyorken, siz "Tak tuk tuk" etmeye devam ediyorsanız, bu durumda sizin siyaseti okuyamama sorununuz var demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar