Asıl devlet ve millet sorunu budur!

Devlet Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşmesi, milletin devletin düşmesi anlamına geldiği için yanındayım" sözlerini etti. Böylece kayıtsız şartsız, cansiperane ve tek yanlı bir...

Devlet Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşmesi, milletin devletin düşmesi anlamına geldiği için yanındayım" sözlerini etti. Böylece kayıtsız şartsız, cansiperane ve tek yanlı bir şekilde iktidarı neden desteklediğinin formülünü de vermiş oldu. Bu sözler ikna olmaya hazır olanları ikna etmiştir herhalde!

Böylece Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın değişmesini beka sorunu olarak gördüğü anlaşılıyor. Bir millet bir kişiye ya da bir sisteme indirgenirse onun düşmesiyle devletin düşmesi arasında ilişki de kurulmuş olur.

Daha sonra da sözlerine açıklama getirerek "Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar..."

Bu ülke neler görmedi ki? 

Tek partili sistem düştü Türk milleti ve devleti düşmedi. Çok partili sistem darbeyle düştü millet ve devlet yaşamaya devam etti. Sistemler gitti sistemler geldi devlet ve millet yaşamaya devam etti.

Bundan iki yıl önce Parlamenter sistem düştüğünde nasıl ki Türkiye düşmediyse, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi keyfi bir sistem düştüğünde de Türkiye düşmez!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar