Anomi ve epistemik çöküş!

Bir sahte bilinç sahibi şahıs lüks arabasıyla, görünür ışıkları açık halde geçiş üstünlüğü bulunan ambulansa seyri sırasında yol vermiyor, ambulansın farklı...

Bir sahte bilinç sahibi şahıs lüks arabasıyla, görünür ışıkları açık halde geçiş üstünlüğü bulunan ambulansa seyri sırasında yol vermiyor, ambulansın farklı şeridi kullanmak istediği esnada yine tehlikeli bir şekilde şerit değiştirerek ambulansın önüne geçip rutin hızına devam ediyor.

Bu insanın değil, insanlığın öldüğünü gösteren bir durumdur. Sorumsuzluğun, saygısızlığın zirveye insanlığın dibe vurduğunu gösteren bir olgudur.

İşin ilginç yanı bu tür olaylar münferit bir durumda değildir. Aynı gün bir başka haber de medyaya şöyle düşmüş; "Makas attı, öldürdü, kaçtı." Ayrıntısında ise bir şahsın kullandığı otomobil, makas atan otomobil sürücüsünün sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarpıyor. Sözüm ona kazada şu kadar insan ölüyor.

Otobanda "işkenceci fuhuş taciri olarak ünlenen" çetenin lideri "kötü bir iş mi yaptık ki" diye bağırmış. "Otobanda hizmet veriyoruz hizmeti ayağa götürüyoruz" diye kendisini savunuyor.

Dahası baba katili evlatlar, evlat katili babalar, eşlerini onlarca yerinden bıçaklayan eski ya da yeni kocalar her gün haberlere konu oluyor.

İntiharların, cinayetlerin, tecavüzlerin, boşanmaların ve şiddetin bu kadar bol olduğu bir zamana belki de dünya daha önce hiç tanıklık etmemiştir. İnsana kıymanın bu kadar ucuzladığı bir dönemi belki de insanlık tarihi ilk kez yaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar