AKP Türkiye'yi yönetemiyor!

Yağıp gürlemelere, saçıp savurmalara bakmayın gerçekte AKP iktidarı Türkiye'yi yönetemiyor! AKP'nin hangi amaca hizmet ettiğini kendisinin de bilmediği politikalar yüzünden Türkiye, bölgesinden ve dünyadan...

Yağıp gürlemelere, saçıp savurmalara bakmayın gerçekte AKP iktidarı Türkiye'yi yönetemiyor!

AKP'nin hangi amaca hizmet ettiğini kendisinin de bilmediği politikalar yüzünden Türkiye, bölgesinden ve dünyadan soyutlanmıştır.

Gerek komşuları gerekse diğer ülkelerle ilişkiler kötüleşmiştir.

On beş yıllık AKP iktidarında gerçeklerden kopuk biçimde yürütüldüğü söylenen "komşularla sıfır sorun" ya da "dostları artırmak düşmanları azaltmak" politikaları tam tersi sonuçlar üretmiştir.

Bazı ülkelerde meydana gelen ve doğrudan Türkiye'yi ilgilendirmeyen gelişmeler yüzünden dost ülkelerle ilişkiler bozulmuştur.

Bölge ülkeleri ve zehirli ilişkiler!

Sisi darbe yapıp Mursi'yi hapse atıp, İhvan-ı Müslim'i terör örgütü olarak ilan edince AKP Mısır'la neredeyse bütün ilişkileri kesti. Mısır yönetimi ise Türkiye'nin İhvan-ı Müslim hareketini desteklemesine misilleme olarak PKK'yı her alanda desteklemeye başlamıştır.

 Esad, halkına karşı şiddete başvurunca bu defa AKP iktidarı Suriye'yle ilişkileri tümüyle kesip, Esad'ı görevden uzaklaştırmayı siyasi misyon edindi. Bu durum yalnızca PYD'yi ve IŞİD'i güçlendirdi.

Irak'ın merkezi hükümetiyle ilişkiler de, Irak Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi'ye AKP'nin tam destek olması yüzünden bozulmuştur. Haşimi olayı yüzünden Bağdat'la ilişkiler zayıflarken Barzani'yle bire bir ilişki kurulmuştur. Irak'ta merkezi hükümete karşı yıllarca desteklenen Barzani bugün Türkiye için büyük bir tehdit haline gelmiştir. Bu durum Barzani'yi bağımsızlık referandumuna götüren süreci tetiklemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar