"Akil adam" azcık akıl ol!

Bir zamanların "Akil Adamları", açılımcıları, çözüm süreci savunucuları HDP'li Mithat Sancar'ın sözleri üzerine harekete geçtiler.      Kimisi "HDP ile asgari müşterekte...

Bir zamanların "Akil Adamları", açılımcıları, çözüm süreci savunucuları HDP'li Mithat Sancar'ın sözleri üzerine harekete geçtiler.

      Kimisi "HDP ile asgari müşterekte birleşmek"ten söz ediyor. Kimisi de siyasi partilerin "HDP'den "çözemedikleri" her türlü dışlamaya rağmen orada "çakılı duran" 6 milyon insanı evet "ailesiyle birlikte 10-15 milyon insan"ı ne yapacaklar?" diye soruyor. Bunu çözüm sürecinin bir de bir zamanlar akil olan adamı soruyor.

      Önce şu tespiti yapalım: Siz devlet adına HDP/PKK'yı Dolmabahçe/Oslo/İmralı'da meşru muhatap olarak alır ve bir anlamda legalleştirirseniz insanlar da sizin gösterdiğiniz yoldan giderler. Çok açıktır ki çözüm sürecinin ve "Akil Adamlar"ın faaliyetlerinin kitlelerin HDP'nin arkasına takılmasındaki rolü büyük olmuştur. (Bu FETÖ'nün okulunu, bankasını devlet olarak törenle açıp sonra da vatandaş çocuğunu bu okullara niye götürüyor, bankasından niye para çekiyor diye sormanıza benziyor!)

      Nitekim çözüm sürecinin hemen akabinde yapılan 2015 seçimlerinde HDP tarihinin en yüksek oyunu %13.1 almıştır.

      Durum şudur; Diyarbakır Anneleri hala HDP il binasının önünde bekliyorlar. Anneler 'bizim çocuklarımız dağa buradan gitti…çocuklarımızı dağdan geri getirin' diyorlar. Herkesin kanaati de aynı yöndedir.

      Terörle iç içe olan bir partiyi sırf şu kadar oy aldı diye dokunulmaz görmek tam akil kafalı adam işidir. Çözüm mü dediniz? Batasuna gibi kapatırsınız biter!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar