Akdeniz'de tarih hızlandı!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması, Akdeniz'de Yunanistan'ın tek yanlı olarak oynadığı oyunun kurallarını değiştirdi.

Türkiye/Libya anlaşması sonrası Yunanistan ve sürmekte olan Libya iç savaşının taraflarından Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, Türkiye ve UMH arasındaki anlaşmayı kınamış ve ardından bu vesileyle Temsilciler Meclisi Yunanistan'la diplomatik ilişkiler başlatmış ve uluslararası tanınırlığı üzerine adım atma fırsatı bulmuştu.

Yunanistan, imzalanan anlaşmanın ardından Libya büyükelçisini sınır dışı etmiş ve BM'yi kınamaya çağırmıştı. Olayın ardından Tobruk'tan hem Halife Hafter hem de hükümetten temsilciler Yunanistan'la yüz yüze üst düzey diplomatik görüşmeler başlatmıştı.

Bölgede meydana gelen son gelişmeler Yunanistan'ı ciddi biçimde rahatsız etmiştir. Yunanistan Türkiye'nin Libya hamlesine karşı arayışlar içine girmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar