AK Parti oligarkları ve seçim!

AK Parti giderek daha da oligarşik bir yapıya bürünüyor. Partinin her şeyi olan bir genel başkanı var. Her şeye ve her yere aday gösterilen bir de elitist bir gurubu var...

Onlar tarafından parti yönetiliyor. Bu nedenle toplumun önüne hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde sürekli olarak aynı kişiler çıkarılıyor.

Adam belediye başkanıyken bir anda bakıyorsunuz milletvekili, sonra aynı adam bakan oluyor. Ardından tekrar milletvekili oluyor sonra da İzmir'e Belediye Başkan adayı oluyor.

Bir diğeri uzun süre (5 dönem) Kayseri'de belediye başkanlığı yapıyor, sonra milletvekili oluyor, ardından Genel Başkan Yardımcısı oluyor daha sonra da Ankara'da belediye başkan adayı oluyor. İktidar partisi yerel seçimler için Ankara'dan Ankara'lı bir aday bulamıyor.

Binalı Yıldırım'ı söylemeye gerek yoktur. Milletvekili oldu, dört kez ulaştırma bakanlığı görevinde bulundu. Türkiye'nin parlamenter sistemdeki son Başbakanı oldu. 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar