Afrin'e müdahale için ne bekleniyor?

Sonuç almak için doğru iş, doğru zaman, doğru adam ve doğru mekân şarttır. Zamanı, adamı ve mekânı doğru belirlenmiş bir harekâtı düşmanın tahmin etmediği bir yerden, aklından...

Sonuç almak için doğru iş, doğru zaman, doğru adam ve doğru mekân şarttır.

Zamanı, adamı ve mekânı doğru belirlenmiş bir harekâtı düşmanın tahmin etmediği bir yerden, aklından dahi geçiremeyeceği hız ve etkinlikte uygulamaya koymak başarıyı yüzde yüz kılar.

Yanlış iş, yanlış zaman ve yanlış muhatapla yapılan çalışmalarda başarısızlık mukadderdir.

                AKP iktidarı döneminde uygulanan politikalar bu yönü itibarıyla irdelendiğinde şu gerçeklerle karşı karşıya kalınır!

Yanlış iş!

Kıbrıs'ta Denktaş karşıtı "Annan Planı" yanlısı politika AKP iktidarı için tarihi bir hezimet vesikasıdır.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığı yaparak "millî ve yerel" olan her şeye karşıt olan bir politika izlemek katıksız yanlış bir politikaydı.

Annan Planı'nı Kıbrıs Türklerine kabul ettirmek için Kıbrıs'a çıkartma yapmak yanlış işin arkasından savrulmaktı!

Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesini taşımak, devleti teröristlerin siyasi uzantılarıyla Dolmabahçe'de muhatap etmek her tarafı yanlış olan bir işle meşgul olmaktı.

Yanlış kişi, örgüt ve devletlerle iş birliği yapmak!

Suriye'de terörist PYD'nin Başkanı olan Salih Müslim'i Ankara'ya çağırmak ve onu muhatap almak skandal denilecek kadar yanlıştı.

Yanlış kişiyle görüşüldüğünden dışarıya yanlış görüntü verilmiş oldu.

ABD ile "eğit-donat" ve emperyalist ülkelerle Ankara'da "Suriye'nin dostları toplantısı" yapmak, yanlış devletlerle yanlış üstü yanlış yapmaktı.

"Çözüm süreci" adı altında terör örgütünün militanlarıyla Oslo'da, İmralı'da kurulan ilişkiler ise yasa dışı ve yanlış örgütlerle yapılan bir başka yanlışlıktı.

Yanlış zaman!

PYD, ABD ile birlikte Türkiye'yi güneyden kuşatan kantonları oluştururken Erdoğan'ın "Kobani düştü düşecek" beklentisi içine girmesi zamanı hoyratça israf etmekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar