ABD'ye neden güvenilemez?

SSCB 1979'da Afganistan'ı işgal eder. ABD bu ülkedeki Bin Ladin'e, Şah Mesut'a yardım eder. Stinger füzeleri dahil olmak üzere Afganlı mücahitlere silah ve para desteği verir. El Kaide ve Taliban böyle kurulur.Afganistan'dan SSCB...

SSCB 1979'da Afganistan'ı işgal eder. ABD bu ülkedeki Bin Ladin'e, Şah Mesut'a yardım eder. Stinger füzeleri dahil olmak üzere Afganlı mücahitlere silah ve para desteği verir. El Kaide ve Taliban böyle kurulur.

Afganistan'dan SSCB çekilir. Bu kez ABD kendi teçhiz ettiği, destek verdiği El Kaide ve Taliban'ı düşman ilan eder. 11 Eylül saldırısından sonra ise Afganistan'ı bombalar ve işgal eder. Sonra da Bin Ladin'i öldürür.

Şah Rıza Pehlevi yıllarca ABD'nin jandarmalığını yapar. Humeyni 1979'da Şah'ı devir ve Tahran'da ABD büyükelçiliği basılıp, elçilik mensupları rehin alınır. ABD artık İran'ın düşmanıdır.

Bu defa ABD, Irak'ı İran üzerine kışkırtır. Saddam ABD'nin en yakın müttefiki haline gelir. ABD ve Batı'nın teşviki, göz yumması ve yönlendirmesiyle Saddam, İran'a savaş açar. Savaş sekiz yıl sürer. Bir milyon kişi ölür. Saddam batağa saplandığını gördüğü için Kuveyt'i işgal eder.

ABD bu defa Saddam'a 1991 yılında savaş ilan eder. Irak'ı işgal eder ama Saddam'a da dokunmaz. Irak üçe bölünür. Devamında ABD Irak'ta Kürtler, Şiiler ve Sünniler arasında iç savaş çıkarır.

Saddam'ı kimyasal ve biyolojik silah sahibi olmakla suçlar ve onu korkunç bir düşmana çevirir ve Orta Doğu'ya onun sayesinde müdahale eder. Sonra ikinci kez ABD, Irak'ı işgal eder. Saddam bu defa ABD eliyle idam sehpasına çıkarılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar